Hendrik Pietersz. Tempelaar

De stamboom is een lijst met namen van onze voorouders, aangevuld met geboortedata en huwelijkspartner en kinderen in het gezin. Leuk om te weten natuurlijk maar dat spreekt niet zo aan. de stamboom gaat terug naar 1299, Jan I Templers maar ik wil beginnen met Hendrik Pietersz. Tempelaar, geboren 23 januari 1815. Van zijn jeugd is niet veel bekend maar als werkzame man was hij onderwijzer en hoofd van school nr 2 in Dubbeldam. Toen een plaats maar thans een wijk in Dordrecht.

Op de foto staat hij met hoed en links van hem 2 van zijn dochters. boven in de kinderen van de hogere leerjaren en onderin de laagste leerjaren. in 1884 vierde hij zijn 40 jarige ambtsjubileum op 6 november. op 21 januari 1885 overleed hij.

Hendrik was een gedreven onderwijzer en schreef in die tijd boekjes voor taal en rekenen die op andere scholen in Nederland ook werden gebruikt. Hendrik was getrouwd op 6 augustus 1840 met Jaapje Ariensd. Mol. zij kregen samen 6 zoons en 6 dochters.

Hendrik had 5 broers en 5 zusters, Al met al grote gezinnen in die tijd. Zijn broers waren Aannemers en Timmerlieden zijn oudste broer Dirk was ook onderwijzer.

Het 3e kind (2e zoon) van Hendrik en Jaapje was Arie, de vader van Cor uit Almelo.